Om Malax.tv

Välkommen till Malax.tv – sidan om världens mest intressanta tv-kanal. Här kan du alla klassiska klipp från numer legendariska lokaltv-kanalen. För att skingra lite av den förvirring som många av er säkert känner vill vi nu på en gång passa på att förklara en sak. Det är inte vi som är tv-kanalen Malax, vi är inte heller från den finska staden Malax. Vi kan därför inte svara på några direkta frågor om vilka som jobbar på redaktionen eller göra nya tv-inslag. Vi är helt enkelt en hyllningssida till fenomenet Malax.  Vi däremot strävar efter att vara den bästa och mest dedikerade sidan om just Malax. Hänger ni med? Vi tror det. I nuläget hittar ni mest roliga klipp som lokalkanalen Malax själva publicerat. Det är i viss mån editerade av ett annat Malax-fan och många av er har säkert sett de här klippen i sitt nuvarande format på Youtube. Vi tycker emellertid att vårat upplägg är smidigare och mer överskådligt. Bokmärk vår sida och vips så har du allt det bästa från Malax på din skärm med ett klick. Inget mer söka på Youtube och sådant tjafs.

I framtiden kommer vi också publicera featuredartade exposéer eller reportage och artiklar om hur just Malax kom att bli det fenomen de är idag. Vi hoppas få tag i några av de mest framträdande profilerna på kanalen och fråga dem hur de själva ser på Malax som plats, som tv-kanal, som internetfenomen. Vi kommer givetvis också försöka ta reda på vad de gör nuförtiden och låta dem ge sin egen version av saker och ting. Vi tror nämligen att de som står bakom den ursprungliga kanalen och även de som bor i staden Malax har en helt annan bild av sig själva än vad vi utomstående betraktare får av dem genom att titta på kraftigt redigerade och lyteskomiska klipp nätet. Vi vill helt enkelt upprätta Malax heder. För vi anser att det står för något unikt – en tv-kanal som inte bara är till för alla utan även en där alla kan medverka på lika villkor. Visst, är klippen från Malax oslipade och i många fall väldigt amatörmässiga och är kraftigt färgade av platsen och tid (de flesta “roliga” klipp är från tidigt 90-tal eller ännu äldre) och därför lätta att skratta åt. Men samtidigt kan man ändå säga att det Malax gör faktiskt är sann medborgarjournalistik. Och sådan kan vi aldrig få för mycket av.

Om oss

Välkommen till Malax.tv - sidan som är mer Malax än självaste Malax. Här kan du se alla videoklippen från den numer legendariska lokaltv-kanalen. Självklart har allting hör en norrländsk/lappländsk koppling. För oss som bor i norr oavsett om vi är svenskar eller finländare är det viktigt att bevara vår kultur, vårt gemensamma arv och våra traditioner och inte minst vår humor. Vi som står bakom sajt malax.tv har alla anknytning till området.

Våra sponsorer

Vi på Malax.tv är en ideell förening och skulle inte klara oss utan stöd från våra sponsorer. En av våra främsta sponsorer är vuxensajten och telefontjänst företaget www.puhelinseksi24.fi som trevliga samtal med mysiga tjejer och mediumtjänsten där norra Europas spådamer jobbar. www.ennustaja24.fi/